Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής

H συγγραφέας Mαρία Ανδρικοπούλου, αναλαμβάνει να μας ξανασυστήσει 10 μύθους της ελληνικής αρχαιότητας. Κάποιοι γνωστοί, άλλοι λιγότερο γνωστοί, οι 10 μύθοι έχουν σαν συνδετικό τους κρίκο τη μουσική.
Με το προσωπικό της ύφος στην αφήγηση, και με τη μουσική να πρωταγωνιστεί, θα γνωρίσουμε πολλά που δεν ξέραμε σχετικά με τα μουσικά όργανα και την προέλευσή τους. Θα μάθουμε τις δοξασίες πίσω από τη διάδοσή τους,  τις μαγικές ιδιότητες και τα μικρά θαύματα που οι άνθρωποι προσέδιδαν στη μουσική και τους μουσικούς. Θα δούμε τη μουσική να εξημερώνει τα άγρια πλάσματα και ένστικτα, να χαρίζει δόξα στους ασκούντες την, να γίνεται όμως και αιτία ξιπασιάς και ματαιοδοξίας που οδηγεί στην τιμωρία.
Η πολυσημαντικότητα των ελληνικών μύθων, δίνει σε κάθε αφηγητή το δικαίωμα να βουτήξει στο βυθό τους και να ανασύρει από αυτόν τους θησαυρούς που τα δικά του μάτια αντικρίζουν.  Χαίρομαι που η κα Ανδρικοπούλου επέλεξε να μας προσφέρει πολύτιμα μουσικά πετράδια!

Το βιβλίο της αποτελεί ένα εξαιρετικό έναυσμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ελληνική μουσική παράδοση, ώστε να αναζητήσει περαιτέρω υλικό και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργήσει κανείς μια μουσική βιβλιοθήκη, μια συλλογή προφορικών και γραπτών παραδόσεων γύρω από τη μουσική και την ιδιαίτερη συμβολή της στον πολιτισμό μας.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με μια σειρά από διασκεδαστικές δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο του βιβλίου, που βοηθούν στην περαιτέρω κατανόηση και εμπέδωση των μύθων.
Το βιβλίο συνοδεύουν υπέροχα ζωγραφιές με το ξεχωριστό στυλ του Νικόλα Ανδρικόπουλου.

Συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου
Εικονογράφος: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εκδόσεις: Καλέντη

Σχόλια