Ο Ωρίωνας και το ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο Ωρίωνας και το Σκοτάδι, έρχεται να φωτίσει έναν από τους μεγαλύτερους φόβους πολλών παιδιών:΄το σκοτάδι! Αυτό το τρομερό, μαυριδερό, φοβιστικό, άγριο πράγμα, που κάνει τις νύχτες ατέλειωτες και τον ύπνο να μην κολλάει στα κουρασμένα βλέφαρα.
Και να που το Σκοτάδι ζωντανεύει και επισκέπτεται τον μικρό Ωρίωνα και τον καλεί να κάνουν μαζί μια βόλτα για να δούνε από κοντά όλα όσα τον τρομάζουν. Να εξερευνήσουν όλα τα σκοτεινά μέρη του σπιτιού, από την ντουλάπα μέχρι το υπόγειο και έπειτα να αφουγκρασθούν τους τρομερά τρομακτικούς θορύβους, που δεν είναι άλλοι από τον μπαμπά που ροχαλίζει, το ψυγείο που βουίζει, τη γάτα που ψάχνει φαγητό στο δρόμο και τα κλαδιά από το δέντρο στο πεζοδρόμιο. Τελικά το σκοτάδι δεν είναι τόσο....φοβιστικό! Αντίθετα ο μικρός Ωρίωνας θα ανακαλύψει ότι μπορεί να γίνει συναρπαστικό, ότι κρύβει τα δικά του μοναδικά μυστικά και κυρίως τον δικό του τεράστιο, ανεξερεύνητο, φιλόξενο και φωτεινό ουρανό!
Ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις φοβίες τους με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, αφού δεν ξορκίζει, ούτε αμφισβητεί τον φόβο τους, αλλά τα φέρνει αντιμέτωπα με την πραγματική του φύση και την αληθινή του προέλευση. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για καληνύχτα.
Η εικονογράφηση είναι ζωηρή και ιδιαιτέρως ευρηματική. Μικροί και μεγάλο θα γελάσουν και θα θαυμάσουν τις σκέψεις με μορφή σημειώσεων που κρατά ο μικρός Ωρίωνας στο περιθώριο του βιβλίου. Και όσο για το Σκοτάδι...σίγουρα είναι ένα από τα πιο αξιαγάπητα τερατάκια που θα συναντήσετε σε παιδικό βιβλίο!

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Έμα Γιάρλετ
Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σχόλια