Η Ρουμπίνη των δασών

Αν και το βιβλίο ονομάζεται η Ρουμπίνη των δασών, η μεγάλη πρωταγωνίστρια είναι η Σμαράγδα, η μικρή αδελφή της Ρουμπίνης.
Λάτρεψα από τις πρώτες σειρές το ύφος της γραφής αλλά και τον ενθουσιώδη, σπιρτόζικο χαρακτήρα της Σμαράγδας. Αυτό το κορίτσι είναι ένας χείμαρρος χαράς, εξυπνάδας, αισιοδοξίας και ευρηματικότητας. Ο τρόπος που περιγράφει τις αλλαγές στη συμπεριφορά και την εμφάνιση της, έφηβης πια, μεγάλης αδελφής της είναι ξεκαρδιστικός, μα και τόσο εύστοχος, που σίγουρα πολλοί γονείς θα αναγνωρίσουν αντίστοιχα "επεισόδια" από το δικό τους σπίτι!

Η Σμαράγδα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση λοιπόν να είναι η μικρή αδελφή μιας νεαρής εφήβου. Μιας εφήβου που πίνει καφέ, ισιώνει τα υπέροχα σγουρά μαλλιά της, πετάει τα παρδαλά της ρούχα και φοράει μόνο μαύρα, όλο και πιο στενά, όλα και πιο μικρά ρούχα, κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο της και δεν θέλει να έχει και πολλά πολλά μαζί της.
Φυσικά, όλα αυτά μοιάζουν ακαταλαβίστικα για τη μικρή Σμαράγδα που έχει βάλει σκοπό να ανακαλύψει τι φταίει για όλες αυτές τις περίεργες αλλαγές! Και θα το βρει...ή τουλάχιστον έτσι θα νομίσει...
Πέραν όμως μιας αστείας, εφηβικής περιπέτειας, η ιστορία που μας διηγείται η Λίνα Μουσιώνη, είναι μια ιστορία για τη δύναμη της αδελφικής αγάπης. Την αγάπη που είναι πολύτιμη, σαν πολύτιμος λίθος, σαν αληθινό διαμάντι. Την αγάπη που είναι ανεκτίμητη. Την αγάπη, που παρά τους κλυδωνισμούς και τα σκαμπανεβάσματα, είναι πάντα παρούσα και έτοιμη να χαριστεί. Είναι εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα, στα καθημερινά και στα απρόοπτα. Κυρίως σε αυτά!
Την αγάπη που είναι εκεί για support...όπως ερμηνεύει τη λέξη το λεξικό, και όπως την εννοεί ο καθένας!



Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη 
Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σχόλια