Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο!

Μια ακόμη ξεκαρδιστική ιστορία για παιδιά προσχολικής
ηλικίας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
"Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο" είναι μια χιουμοριστική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα πολύ, μα πολύ βρώμικο περιστέρι, που αρνείται πεισματικά να κάνει μπάνιο.
Βρίσκοντας ένα σωρό, αστείες δικαιολογίες, και αντιμετωπίζοντας τις συνεχείς προτροπές να κάνει μπάνιο με ειρωνική και πεισματάρικη διάθεση, το μικρό περιστέρι, σίγουρα θα σας φέρει στο μυαλό αντίστοιχες καταστάσεις που έχουμε περάσει ως γονείς, προσπαθώντας να πείσουμε τα παιδιά μας για τα αυτονόητα. 
Άλλοτε γλυκούλης, άλλοτε θυμωμένος, άλλοτε σκωπτικός, θα αποφύγει την μπανιέρα, μέχρι που δέχεται τελικά να τη δοκιμάσει μόνο και μόνο για να μας κάνει το χατήρι. Βέβαια θα του πάρει λίγο χρόνο να αποφασίσει, αν το νερό είναι πολύ κρύο, ή πολύ ζεστό, ή πολύ υγρό, ή πολύ γυαλιστερό, ή πολύ από ό,τι βάζει και δεν βάζει ο νους σας, μέχρι τελικά να αποφασίσει να βουτήξει μέσα.  Και τότε....Η αντίδραση του, θα ξαφνιάσει υπέροχα μικρούς και μεγάλους.
Το βιβλίο αποτελεί ιδανική αφορμή να μιλήσουμε στα μικρότερα παιδιά για τις καθημερινές συνήθειες υγιεινής και φροντίδας του σώματος. Κυρίως όμως βοηθά να παιδιά να καταλάβουν, ότι το παράλογο πείσμα μπορεί πράγματι να τους στερεί τη χαρά να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες που ίσως είναι πιο ενδιαφέρουσες ή διασκεδαστικές από όσο πιστεύουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα παιδιά! 

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Mo Willems
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια