Φίλοι πάνω κάτω

Το δημιουργικό δίδυμο, Έμης Σίνη και Άγγελου Αγγέλου, μας χαρίζει ένα ακόμη ξεχωριστό βιβλίο, μια χιουμοριστική και ελπιδοφόρα ιστορία για τη ζωή στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.
Ακολουθώντας τη φόρμα της κλιμακωτής αφήγησης, οι δυο δημιουργοί με την συνδρομή της εικονογράφου Σοφίας Τουλιάτου, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην απόδοση της πλοκής, φτιάχνουν μια ιστορία που θα μας οδηγήσει από το ρετιρέ, στο ισόγειο μιας άχρωμης σε πρώτη ματιά, πολυκατοικίας.
Μιας πολυκατοικίας με σφαλισμένα παραθυρόφυλλα, που κλείνει στους τοίχους της, τις κατά τα άλλα ενδιαφέρουσες και πολύχρωμες ζωές των ενοίκων της.

Αφορμή για όλα μια μικρή, κόκκινη μπάλα, που στο πέσιμο της από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, παρασύρει και κάτι που ανήκει στον ιδιοκτήτη κάθε διαμερίσματος,  και η εύρεση της οποίας οδηγεί τελικά στην συν-εύρεση ανθρώπων άγνωστων μέχρι πριν λίγο, ανθρώπων κλεισμένων στους εαυτούς και τις ιδιωτικές ασχολίες τους.
Και κάπως έτσι, οι κλειστές πόρτες θα ανοίξουν, τα παράθυρα θα φωτιστούν και μια μεγάλη γιορτή θα στηθεί. Άνθρωποι διαφορετικοί θα έρθουν κοντά με τον πιο απρόσμενο τρόπο,  και θα καταλάβουν πόσο κρίμα ήταν που όλο αυτό τον καιρό ζούσαν δίπλα, αλλά και τόσο μακρυά...

Μια τρυφερή, αλλά και αστεία ιστορία για τη φιλία, την αποξένωση των μεγαλουπόλεων, την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για σχέσεις οικειότητας και αλήθειας, τον παιδικό αυθορμητισμό που όλοι κρύβουμε κάπου μέσα μας, και τελικά την ομορφιά της συνύπαρξης μέσα στη διαφορετικότητα.

Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη
Εικονογράφος: Σοφία Τουλιάτου
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος



φιλία, διαφορετικότητα, μεγαλούπολη, συνύπαρξη, εκδόσεις Παπαδόπουλος, ηλικία 5+, 

Σχόλια