Το μυστικό του νυχτερινού τρένου

Ένα μικρό κορίτσι…Μια παράξενη ντετέκτιβ…Κάμποσοι ύποπτοι…Όλοι τους επιβάτες σε ένα νυχτερινό τρένο όπου κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Η Μαξ, η μικρή πρωταγωνίστρια, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι: πρόκειται να διασχίσει την Ευρώπη με τρένο. Θα μπορέσει άραγε να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης ενός διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας και να βρει πώς θα οδηγήσει τον κλέφτη ενώπιον της δικαιοσύνης;

Η Sylvia Bishop, γράφει μια εξαιρετικά ευχάριστη, αστυνομική περιπέτεια για παιδιά από 10 ετών.
Η πανέξυπνη, τολμηρή, μα συγχρόνως συνεσταλμένη Μαξ, θα κλέψει την καρδιά του αναγνώστη. Θα τον κάνει να γελάσει με τις αστείες αναποδιές που αντιμετωπίζει, θα προκαλέσει το θαυμασμό του με την ετοιμότητά της, θα τον τρομάξει με το θάρρος της, θα τον εντυπωσιάσει  με την παρατηρητικότητά της. Η Μαξ θα βρεθεί από την ασφάλεια του δωματίου της στο Παρίσι και την αυστηρή και λιγάκι βαρετή οικογενειακή ζωή της, στο τρένο για Κων/λη, καλεσμένη της Θείας Ελοντί που ασθενεί, σε ένα ταξίδι που είναι η ευκαιρία της για περιπέτεια! 
Συνοδοιπόρος και κηδεμόνας της στο ταξίδι μια καλοκάγαθη, κατά τα φαινόμενα μοναχή, που όμως κρύβει μια μυστική ταυτότητα. Το σκηνικό πλαισιώνουν εκτός από τη μυστηριώδη θεία και ένα τσούρμο επιβάτες της αμαξοστοιχίας Παρίσι - Κων/λη, που αν και δεν φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους, στην πράξη κυνηγούν ο ένας τον άλλο. 

Όλοι αυτοί θα συναντηθούν στη μαγευτική Κων/λη με ένα τρόπο που θα ξεκαθαρίσει τους ρόλους και θα αποκαλύψει τον κλέφτη...ή μήπως όχι ...
Στη μετάφραση αυτής της γεμάτης ζωντάνια, χιούμορ, μα και ευαισθησία ιστορίας, η Αργυρώ Πιπίνη.

Συγγραφέας: Sylvia Bishop
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος


Σχόλια