Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κυρίου Γουίλομπι

Ένα υπέροχο βιβλίο που μας έρχεται από το 1963 και θεωρείται πλέον κλασσικό στις αγγλόφωνες χώρες. Το βιβλίο επανεκδόθηκε στις αρχές του 2000 και φέτος ήρθε και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Άγκυρα σε μετάφραση της Ντίνας Γεωργούλια.
Η αλήθεια είναι ότι τίποτα στη γλώσσα ή την εικονογράφηση δεν σε κάνει να σκεφτείς ότι το βιβλίο μετράει πάνω από πενήντα χρόνια κυκλοφορίας. Είναι φρέσκο, ζωηρό και αποπνέει τη ζεστασιά και το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ο Κος Γουίλομπι, που αν σας φανεί γνωστός ως φιγούρα, μάλλον σας θυμίζει το ανθρωπάκι, σήμα κατατεθέν της Monopoly, περιμένει στο μεγάλο, καταστόλιστο σπίτι του το μεγάλο, ολοφρεσκο, γυαλιστερό, καταπράσινο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του. 
Το δέντρο φτάνει και είναι όντως μεγάλο, φρέσκο και καταπράσινο.Μόνο που είναι μεγαλύτερο από όσο το ταβάνι στο αρχοντικό του Κου Γουίλομπι επιτρέπει. Έτσι ο υπηρέτης του κόβει την κορυφή και τώρα το δέντρο χωράει ακριβώς στο σαλόνι και γεμίζει ευτυχία τον Κο Γουίλομπι.
Μα δεν γίνεται μόνο ο Κος Γουίλομπι χαρούμενος εκείνη τη μέρα... 
Γιατί από εκείνο το σημείο και μετά, η κορυφή που περίσσεψε θα κοπεί και θα μοιραστεί διαδοχικά σε πολλούς και διαφορετικούς αποδέκτες και θα χαρίσει χαρά σε πολλές και διαφορετικές οικογένειες. 

Μια γλυκιά και πολύ τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία του δώρου, και τη χαρά του μοιράσματος. Την αξία του δώρου, που δεν μετριέται από το πόσο κόστισε, ούτε από το πόσο μεγάλο είναι, αλλά από την ειλικρινή αγάπη που κάποιος το προσφέρει και την ευγνωμοσύνη που κάποιος το δέχεται.  Μια ιστορία για το θαύμα της αγάπης που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και ένα μικρό κλαράκι σε πηγή χαράς.

Πάρτε αγκαλιά τους αγαπημένους σας, διαβάστε μαζί την ιστορία. Μπείτε κι εσείς μέσα στο δάσος και μοιραστείτε με τους φιλικούς κατοίκους του κάτι περισσότερο από τη χαρά που φέρνει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μοιραστείτε το Πνεύμα των Χριστουγέννων! 

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Robert Barry
Εκδόσεις: Άγκυρα


Σχόλια