ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ - Out of the Box Challenge 2

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις; Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου;

Επιστράτευσε την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου, και ξεκίνα αυτό το συναρπαστικό ταξίδι! Στο βιβλίο αυτό θα βρεις τα θέματα του Out of the Box Challenge 2, του δεύτερου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας για παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, χωρισμένα ανά ηλικιακή κατηγορία και θέμα.

Δύο είναι οι βασικές κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται τα παιδιά: Μαθηματικά, πληροφορική, γρίφοι, διοίκηση και Γλώσσα, φιλοσοφία, ηθική, ιστορία, φαντασία.
Τα θέματα είναι πολλά και ενδιαφέροντα και σίγουρα κάθε παιδί θα βρει μια κατηγορία που του ταιριάζει περισσότερο και με την οποία θα νιώσει ότι διασκεδάζει. Αυτό που τονίζει η συγγραφική ομάδα, είναι ότι στα θέματα αυτά εξετάζεται η κριτική ικανότητα των παιδιών και όχι τόσο οι γνώσεις τους. Αυτό που επιθυμούν είναι  να απελευθερώσουν το μυαλό των παιδιών από το συμβατικό διάβασμα του σχολείου, και να κάνουν την άσκηση παιχνίδι, να ανάψουν το μυαλό τους, να καλλιεργήσουν τη δυνατότητα των παιδιών να σκέφτονται ανατρεπτικά, πρωτότυπα, "έξω από το κουτί". Για πολλά παιδιά η ενασχόληση με τη λύση των θεμάτων θα λειτουργήσει σαν έναυσμα για να αναζητήσουν πληροφορίες σε κάτι που τα ενδιαφέρει περισσότερο και θα τα ωθήσει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό που είναι σίγουρο ότι τα θέματα θα εξάψουν την περιέργεια και όχι μόνο των μικρών!

Συγγραφέας: Παπανδρέου Αλέξανδρος
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια