Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων

Τα παιδιά έχουν μια πλούσια συναισθηματική ζωή και, καθώς ο εγκέφαλός τους είναι ακόμα σε ανάπτυξη, πολύ συχνά… ξεχειλίζει. Πράγματι, αρκεί να ξεφυλλίσει κάποιος τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς για να διαπιστώσει πως το συναίσθημα ανακαλύπτεται , εκφράζεται, γίνεται παιχνίδι!
«Συχνά με ρωτούν ποια εργαλεία χρησιμοποιώ στη θεραπεία. Προτιμώ ό,τι βοηθά σε μια συναισθηματική αποφόρτιση καθώς το φυσικό συναίσθημα είναι απλό και όμορφο», έχει δηλώσει η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας των
βιβλίων  "Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων" Ιζαμπέλ Φιλιοζά. 
Πώς μπορούμε, λοιπόν να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να εκφράσουν τόσο τα συναισθήματα όσο και την δημιουργικότητά τους;
Η απάντηση έρχεται μέσα από την παιδική σειρά βιβλίων "Τα σημειωματάρια των συναισθημάτων", που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 
Η διακεκριμένη ψυχοθεραπεύτρια Ιζαμπέλ Φιλιοζά μιλάει απευθείας στα παιδιά, αλλά παράλληλα και στους γονείς: κάθε βιβλίο της σειράς είναι γεμάτο με άμεσες, πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για το παιδί, ενώ στο τέλος του υπάρχει ξεχωριστό παράρτημα για τους γονείς, με πολύτιμες συμβουλές και απαντήσεις σε διάφορες και σε αρκετές περιπτώσεις «δύσκολες» ερωτήσεις.
Η νέα αυτή σειρά βιβλίων για παιδιά 5 έως 12 ετών, που σπάει τα στεγανά ενός απλού βιβλίου δραστηριοτήτων, είναι σχεδιασμένη με βάση τη γνώση, ότι η αποδοχή και η ήρεμη αντιμετώπιση, η τρυφερότητα και η επικέντρωση στα συναισθήματα ενός παιδιού το βοηθούν να καλλιεργήσει ικανότητες ρύθμισής τους, κάτι που θα του επιτρέψει να ελέγχει τις παρορμήσεις και τη συναισθηματική του αντιδραστικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς πραγματεύονται την Αυτοπεποίθηση, τον Φόβο και τη Φιλία.

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σχόλια