Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες

 Αυτό είναι ένα από τα βιβλία που με κάνει να στεναχωριέμαι που τα παιδιά μου μεγάλωσαν και δεν μπορώ να τους το διαβάσω! Ένα βιβλίο που καταφέρνει να είναι εξαιρετικά αστείο και σοβαρό ταυτόχρονα. Να διασκεδάζει αλλά και να διδάσκει με τον πιο ανάλαφρο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα βιβλίο που θα σας κάνει να δείτε τις κάλτσες με άλλο μάτι. Και επιτέλους θα απαντήσει στο ερώτημα των απανταχού νοικοκυρών: που πάνε οι κάλτσες όταν χάνονται στο πλύσιμο!

Το βιβλίο μας έχει 10 ξεχωριστές ιστορίες, για 10 πραγματικά ξεχωριστές κάλτσες. Κάλτσες που τόλμησαν να γυρέψουν την τύχη τους μακριά από την ασφάλεια του πλυντηρίου, την θαλπωρή του συρταριού και την στοργή των γνώριμων ποδιών. Κάλτσες που ένιωσαν τη δεδομένη μοίρα τους να τις στενεύει. Κάλτσες που δεν δίστασαν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Κάλτσες που έγιναν σταρ, που αγάπησαν και αγαπήθηκαν από τα πιο παράξενα πλάσματα (και πόδια). Κάλτσες που σταμάτησαν πολέμους, που μεταμορφώθηκαν, που ταξίδεψαν μέσα σε άγριες θάλασσες στα πέρατα του κόσμου, κάλτσες που βρήκαν το ταίρι τους μετά από χρόνια. Κάλτσες που έλυσαν μεγάλα μυστήρια και άλλες που έσωσαν ζωές!

Μια ευφάνταστη ιστορία, τόσο διασκεδαστική, τρυφερή και γλυκιά, που είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα σας ζητούν ξανά και ξανά να τους τη διαβάσετε και που θα γίνει αφορμή να φτιάξετε τις δικές σας ιστορίες με τις κάλτσες που έμειναν μονές (ή μόνες;) στο καλάθι. 

Η υπέροχη εικονογράφηση, που θυμίζει κόμικ, γεμάτη ζωντάνια και παιδικότητα, είναι ένας ακόμα λόγος να αγαπήσετε αυτό το βιβλίο. 


Συγγραφέας: Justyna Bednarek

Εικονογράφος: Daniel de Latour

Μετάφραση: Αναστασία Χατζηγιαννίδη

Εκδόσεις: Πατάκη


Σχόλια