Τι σκέφτεται το έφηβο παιδί μου ( για τις ηλικίες 13 έως 18 ετών)

Πρακτική παιδοψυχολογία τι τους σύγχρονους γονείς. 

Καθώς οι ορμόνες τρελαίνονται και το παιδί απαιτεί την ανεξαρτησία του, η καταιγίδα είναι έτοιμη να ξεσπάσει στην οικογένειά. Το να είσαι γονιός ενός έφηβου παιδιού αποδεικνύεται ολοένα και πιο δύσκολο. Αλλά υπάρχουν λύσεις.

Αυτό το πρακτικό βιβλίο µε συμβουλές και οδηγίες για την ανατροφή ενός παιδιού στην εφηβεία αναλύει χαρακτηριστικές συμπεριφορές και μας δείχνει πώς µμπορούμε να ανταποκριθούμε ως γονείς – βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Εξετάζοντας 100 διαφορετικά σενάρια, προτείνει πρακτικούς τρόπους για να διαχειριστούμε ποικίλες καταστάσεις, από το τι να κάνουμε όταν το παιδί μας χτυπάει κατάμουτρα την πόρτα του δωματίου του, μέχρι το πώς να αντιμετωπιστούν θέματα όπως η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι παρέες, οι επιδόσεις στο σχολείο, η χρήση ουσιών, τα κοινωνικά δίκτυα, η ομοφυλοφιλία, η διατροφή, τα βιντεοπαιχνίδια, το σεξ και πολλά ακόμα. 

Το βιβλίο είναι διαρθρωμένο σε ηλικιακά κεφάλαια (13-14 ετών, 15-16 ετών, και 17-18 ετών) και αναφέρεται εξίσου και στα δύο φύλλα. Με τα καθημερινά παραδείγματα που προσφέρει και τις πρακτικές συμβουλές, μας βοηθά να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να εδραιώσουμε μια ουσιαστική επικοινωνία μαζί του και να το βοηθήσουμε να αναπτύξει τις δεξιότητες που θα του είναι απαραίτητες για να ανταποκριθεί με επιτυχία µε ό,τι του φέρει η ζωή.

Συγγραφέας Tanith Carey

Εκδόσεις: Ψυχογιός


Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο: Τι σκέφτεται το παιδί μου (ηλικίες 2 έως 7 ετών)





εφηβεία, γονεϊκότητα, ψυχολογία, ηλικίες 13-18 ετών, πρακτική παιδοψυχολογία, συμβουλές, εκδόσεις Ψυχογιός


Σχόλια