Βιβλία για το 1821 - Εκδόσεις Παπαδόπουλος

21+1 συγγραφείς γράφουν, καλλιτέχνες εικονογραφούν  για το 1821

Ένα από τα πιο ωραία παιδικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει με αφορμή την επέτειο του 1821, είναι το βιβλίο, 21+1 ιστορίες για το 1821.

Η Μαρίζα Ντεκάστρο μαζί με την Ελένη Σβορώνου. επιμελήθηκαν το βιβλίο. Σκοπός της έκδοσης δεν είναι να κάνει μάθημα ιστορίας στα παιδιά, αλλά να τους επιτρέψει να βιώσουν την ιστορία μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα, την αισθητική απόλαυση του λόγου και της εικόνας. Και σίγουρα η γνώση που εκπορεύεται από την απόλαυση, είναι εκείνη που τελικά αγγίζει την καρδιά και σημαδεύει τον νου. 

Είκοσι συγγραφείς και δυο κομίστες, έγραψαν ιστορίες εμπνευσμένες από σημαντικά ιστορικά, αλλά και  καθημερινά ή φανταστικά γεγονότα της εποχής εκείνης και άλλοι τόσοι σπουδαίοι εικονογράφοι, δημιούργησαν μικρά έργα τέχνης που κοσμούν τις ιστορίες, μεταφέροντας στο σήμερα τις αξίες και τις ιδέες της επανάστασης, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να ανασυνθέσουν την ατμόσφαιρα της εποχής. 


Είναι αξιοσημείωτο πως μέσα στην συλλογή των 22 κειμένων, ανθολογούνται κείμενα διαφορετικού λογοτεχνικού είδους και ύφους, λογική που ακολουθείται και στην εικονογράφηση των ιστοριών, μια πολύ μικρή γεύση της οποίας μπορείτε να πάρετε από τις εικόνες που ακολουθούν.   

Σίγουρα πρόκειται για ένα πολυτελή συλλογικό τόμο, ένα θησαύρισμα κειμένων και μια μικρή, πολύτιμη πινακοθήκη που αξίζει να έρθει στα χέρια των παιδιών.  

Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη, Κυριάκος Αθανασιάδης, Μιράντα Βατικιώτη, Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ελένη Κατσαμά, Άννα Κοντολέων, Θοδωρής Κούκιας, Πολυχρόνης Κουτσάκης, Λίλη Λαμπρέλλη, Λίνα Λυχναρά, Φίλιππος Μανδηλαράς, Μαρίζα Ντεκάστρο, Αλέξια Οθωναίου, Μαρία Παπαγιάννη, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Πατσαρός, Εύη Πίνη, Ελένη Σβορώνου, Πάνος Τσερόλας, Πάνος Χριστοδούλου.

Εικονογράφοι: Δημήτρης Αναστασίου, Ευαγγελία Γουτιάνου, Βασίλης Γρίβας, Γιώργος Δημητρίου, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Μάρω Κατσίκα, Κέλλυ Ματαθία-Κόβο, Χρήστος Κούρτογλου, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Στέλιος Λιβανός, Little polkadot., Άνα Μάτεγιτς, Πέτρος Μπουλούμπασης, Αλέξια Οθωναίου, Θανάσης Πέτρου, Axιλλέας Ραζής, Βασίλης Σελιμάς, Ντανιέλα Σταματιάδη, Zafouko Yamamoto, Φίλιππος Φωτιάδης, Κατερίνα Χαδουλού, Χρύσω Χαραλάμπους.

* Οι συγγραφείς αυτού του έργου εκχωρούν τις αμοιβές τους στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ως δωρεά.

Ηλικία: 9+

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης: 

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 (Φ. Μανδηλαράς -  Ν. Καπατσούλια)

Δυο γυναίκες στην επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους - Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα 

(Φ. Μανδηλαράς - Ν. Καπατσούλια)

Γεώργιος Καραϊσκάκης  (Φ. Μανδηλαράς -  Ν. Καπατσούλια)

1821, χρωματίζω και κολλάω

Σχόλια