Μικρές σοφίες για να πετάξεις

Η εικαστικός Σοφία Χουλιαρά μας παίρνει μαζί της σε μια πτήση ενηλικίωσης. Ψήγματα σοφίας,
κομμένα σε μικρά, πολύχρωμα χαρτάκια, αφημένα μαγικά, πάνω στον καμβά της ζωής. Εκείνης που πέρασε και εκείνης που απλώνεται μπροστά...

Ζωγραφιές και κολλάζ που συνθέτουν ένα σύμπαν ιδωμένο σαν μέσα από καλειδοσκόπιο, όπου οι διαστάσεις του χρόνου συναντώνται σε μια συμπυκνωμένη στιγμή, που συνωμοτεί να βρεις αυτό που ΕΣΥ ψάχνεις.

Μια στιγμή, που σε καλεί να σταθείς και να θαυμάσεις την ομορφιά γύρω σου.

Μια στιγμή, που τα χρώματα σαν στρόβιλος σε ανεβάζουν πιο ψηλά από τον πιο κρυφό σου φόβο.

Μια στιγμή, που οι άμυνές σου χαλαρώνουν και είσαι έτοιμος να ερωτευθείς ξανά

Μια στιγμή, που οι λέξεις γίνονται μουσική και σου ζητούν να χορέψεις μαζί τους πάνω σε μια πίστα από φώσφορο.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, που καταλαβαίνεις ότι το να μεγαλώνεις σημαίνει να μοιράζεσαι. 

Μα κυρίως, σημαίνει να μην διστάζεις να ταξιδεύεις με την καρδιά, μακρύτερα από όσο το εισιτήριο που πληρώνεις στην πείρα σου επιτρέπει.


Η καλλιτέχνης, θέτει τον αναγνώστη και θεατή του έργου της στο μέσον μιας θύελλας χρωμάτων και σαν δεξιοτέχνης μαέστρος, ενορχηστρώνει σκέψεις και αναμνήσεις, φόβους, και ελπίδες και φτιάχνει όνειρα. Τέτοια που μόνο η τέχνη μπορεί. Τέτοια που ο καθένας βρίσκει τη δική του θέση σε αυτά, ακολουθώντας τα πεπρωμένα για τον ίδιο σημάδια. Σημάδια ανοιχτά σε ερμηνείες. Σημάδια- σπόρους, που βλασταίνουν αλλιώς σε κάθε καρδιά. 

Αυτή είναι η δύναμη της καλής Τέχνης.

Εξαιρετικά προσεγμένο αισθητικά και ποιοτικά βιβλίο από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, που θα μπορούσε σε μια νέα εκδοχή, να λειτουργήσει και σαν ετήσιο λογοτεχνικό ημερολόγιο. Το αφήνω σαν πρόταση για την επόμενη χρονιά.


Κείμενο και εικόνες: Σοφία Χουλιαρά

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Σχόλια