Οι ντετέκτιβ της βεράντας

Αρχές Φθινοπώρου, τα σχολεία έχουν ανοίξει και η καρδιά του μικρού Δημήτρη έχει ανθίσει και μοσχοβολά γιασεμί! Άννα λένε την αιτία της ανθοφορίας και η βεράντα της γιαγιάς είναι ο τόπος που ανθίζει η καρδιά του. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ανταλλάσσουν σαΐτες με μηνύματα από βεράντα σε βεράντα, παρακολουθούν τη ζωή να συμβαίνει και ταυτόχρονα ψάχνουν την Κούκι, τη μικρή σκυλίτσα του 3ου ορόφου που ξαφνικά μια μέρα εξαφανίστηκε.

Όλα αυτά τα θαυμάσια και πολλά ακόμη, συμβαίνουν στη νέα ιστορία της αγαπημένης Ιωάννας Μπαμπέτα, και έχουν τη γλύκα και το άρωμα μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής, που οι βεράντες είναι φορτωμένες ολάνθιστες γλάστρες, οι γειτονιές είναι φιλόξενες και ζωντανές, οι άνθρωποι νοιάζονται για τον διπλανό τους και ένα μικρό χαριτωμένο σκυλάκι μπορεί να γίνει αφορμή να βρει κάποιος τη μιλιά και το χαμόγελό του ξανά.

Τα δυο παιδιά, ο Δημήτρης και η Άννα, στις απαρχές της εφηβείας τους και στα πρώτα σκιρτήματα της αγάπης, θα μεταμορφωθούν σε ντετέκτιβ της βεράντας και θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν ποιος και γιατί εξαφάνισε την Κούκι. Παρέα με τον παππού και την γιαγιά και τους παράξενους γείτονές τους, θα ακολουθήσουν τα σημάδια, αλλά και τη φωνή της καρδιάς τους και θα ανακαλύψουν κάτι περισσότερο από εκείνο που έψαχναν: θα ανακαλύψουν ότι ένα μικρό, αδύναμο, ταλαιπωρημένο σκυλάκι μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος των ανθρώπων, μπορεί να ενώσει τα από καιρό χωρισμένα, να συντροφεύσει, να δώσει χαρά, να φέρει το χαμόγελο και την ελπίδα σε κάποιον που τα χρειάζεται.

Μια πολύ όμορφη ιστορία που ταιριάζει τέλεια με τα μεγάλα, καλοκαιριάτικα μεσημέρια και τα μικρά χεράκια αναγνωστών από 8 ετών!


Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο


 

Σχόλια