Η κρυφή ζωή των συναισθημάτων

Το βιβλίο της Tina Oziewicz, με τις εικόνες της Aleksandra Zajac, προσκαλεί παιδιά και γονείς σε μια αναπάντεχη εξερεύνηση στον κρυφό και συχνά δυσνόητο κόσμο των συναισθημάτων!

Με απλές, ξεκάθαρες προτάσεις, με παραδείγματα μέσα από την καθημερινή ζωή, και μέσα από εικόνες που γίνονται άμεσα αντιληπτές ακόμα και από τα μικρότερα παιδιά,  το βιβλίο παρουσιάζει τα συναισθήματα και τον τρόπο που αυτά ενεργούν, ανοίγοντας έναν διάλογο με τον αναγνώστη. Η χαρά, η ζήλια, ο ενθουσιασμός, ο θυμός, η ευγνωμοσύνη, ο φόβος, είναι συναισθήματα κοινά σε όλους μας και είτε επιλέγουμε να τα εκφράσουμε, είτε να τα αποσωπίσουμε, οι δημιουργοί του βιβλίου μας δίνουν τα εφόδια τουλάχιστον να τα κατανοήσουμε. Τα συναισθήματα δεν κρίνονται ως καλά ή κακά, επιθυμητά ή ανεπιθύμητα, ούτε κατατάσσονται με οποιοδήποτε τρόπο. Τα συναισθήματα υπάρχουν, ενεργούν και δοκιμάζουν διαφορετικά καθένα μας. Υπάρχουν, ζουν και εκφράζονται μέσα από εμάς τους ίδιους και αν θέλουμε να συνυπάρξουμε αρμονικά με τον εαυτό μας και τους άλλους,  πρέπει να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε.

Η τριτοπρόσωπη αφήγηση, είναι μια εξαιρετική συγγραφική επιλογή, καθώς επιτρέπει στον αναγνώστη να αποστασιοποιηθεί από τα συναισθήματα και να τα σταθεί απέναντί τους ως εξωτερικός παρατηρητής. Αυτό τον βοηθά να αντιπαραβάλει τα παρατηρούμενα συναισθήματα με τα δικά του και να κατανοήσει με μεγαλύτερη ευχέρεια τον δικό του εσωτερικό κόσμο.

Οι υπέροχες εικόνες με τις γκριζογάλανες αποχρώσεις και τα συμπαθέστατα πλασματάκια που ζωντανεύουν τα συναισθήματα, δημιουργούν μια χαρούμενη, ζεστή, τρυφερή ατμόσφαιρα συζήτησης με τα παιδιά στο σπίτι ή στο σχολείο, ενώ η περιγραφική δύναμη τους, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. 

Ένα απολαυστικό νέο βιβλίο, αληθινό εργαλείο στα χέρια γονιών και νηπιαγωγών. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για παιδιά από 4 ετών. 


Συγγραφέας: Tina Oziewicz

Εικονογράφος: Aleksandra Zajac

Εκδόσεις: Ίκαρος





Σχόλια