Το αγόρι με τα λουλούδια στα μαλλιά

 H νέα ιστορία του συγγραφέα και εικονογράφου Jarvis, είναι μια συγκινητική ιστορία φιλίας, καλοσύνης, αποδοχής και συμπόνιας, που αγγίζει διακριτικά το θέμα των αλλαγών που μπορεί να επιφέρει μια ασθένεια ή μια αναπάντεχη αναποδιά στη ζωή κάποιου,  με τρόπο που μπορούν να κατανοήσουν ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά.

Η γραφή είναι τριτοπρόσωπη και προέρχεται από τον καλύτερο φίλο του Ντέιβιντ. Ο Ντέιβιντ, είναι ένα αγόρι που έχει λουλούδια στο κεφάλι αντί για μαλλιά. Είναι ένα γλυκό, τρυφερό αγόρι που παίζει και γελά, και όλοι τον αγαπούν, ακριβώς όπως είναι. Ώσπου μια μέρα, κάτι αλλάζει. Τα λουλούδια πέφτουν από το κεφαλάκι του αφήνοντας στη θέση του ξερά κλαδάκια, ενώ ο ίδιος χάνει την όρεξη του για παιχνίδι.

Η αλλαγή τρομάζει τα παιδιά, όχι όμως και τον καλύτερό του φίλο, που θα βρει ένα ευφάνταστο τρόπο να του χαρίσει πίσω τα χαμένα του λουλούδια και να σταθεί δίπλα του, όσο εκείνος τον χρειάζεται.

Η ιστορία, δεν μένει στο πρώτο επίπεδο της αποδοχής της διαφορετικότητας του Ντέιβιντ. Μας πηγαίνει ένα επίπεδο παραπάνω, μιλώντας μας για την έμπρακτη συμπαράσταση, την αληθινή συμπάθεια, και την παρηγορητική συμπόνια. Δείχνει το πως η συνεπής καλοσύνη του ενός μπορεί να γίνει το παράδειγμα όλων. Πως η αγάπη απλώνει ρίζες και ανθίζει, όταν υπάρχει έστω και ένας επίμονος κηπουρός, στον κήπο της κοινωνικής συνύπαρξης. 

Και φυσικά αποδεικνύει ότι το αληθινό ενδιαφέρον, δεν χρειάζεται βαρύγδουπες δηλώσεις, ή μεγάλες θυσίες, παρά μόνο ειλικρινή αγάπη. Γιατί η αγάπη πάντα βρίσκει το δρόμο στην καρδιά του άλλου! 

Μια υπέροχη ιστορία για παιδιά από 3 ετών.

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Jarvis

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος






Σχόλια