Ούσκο

 Η συγγραφέας Μαίρη Τσόγκα, στο νέο της βιβλίο μας παρουσιάζει την αληθινή ιστορία του Ούσκο,
της μικρής αρκούδας που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στη Β. Μακεδονία και χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του Αρκτούρου και την αγάπη του απλού κόσμου, έζησε τέσσερα ευτυχισμένα χρόνια στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης. Με τρυφερότητα η συγγραφέας επιχειρεί να ανασυνθέσει την ιστορία αυτής της μικρής, γενναίας αρκουδίτσας που έγινε παράδειγμα θέλησης για ζωή. 

Ο Ούσκο είναι η πρώτη αρκούδα με αναπηρία που χρησιμοποίησε αμαξίδιο για να μετακινείται μέσα στο χώρο, κάτι που αρκετές φορές έχουμε δει να συμβαίνει με σκυλάκια, και στη σύντομη ζωή του, μας δίδαξε την ομορφιά της διαφορετικότητας και τη σημασία που έχει να παλεύεις και να μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια, ακόμα και αν όλα γύρω σου φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα!

Ο Ούσκο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, μας λέει την ιστορία του, με την ίδια απλότητα, νηφαλιότητα και μελαγχολία που μάλλον θα το έκανε αν μπορούσε να μιλήσει. Παρά την σκληρή μοίρα που του επέβαλαν κάποιοι άνθρωποι, ο Ούσκο τόσο μέσα στην ιστορία, όσο και στην ζωή του στο καταφύγιο, εμπιστεύτηκε του ανθρώπους, ήταν πάντα φιλικός και γεμάτος όρεξη για περιπέτεια. Η δική του αθωότητα και καλοσύνη, μπροστά στην κακία και την σκληρότητα του ανθρώπου σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος είναι άραγε το αληθινό θηρίο. 

Η Μαριλένα Μελισσηνού έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην εικονογράφηση και αξίζει ειδική μνεία στα δύο σαλόνια στην αρχή και στο τέλος του βιβλίου! 

Μια υπέροχη ιστορία για παιδιά από 4 ετών. 

Συγγραφέας: Μαίρη Τσόγκα

Εικονογράφος: Μαριλένα Μελισσηνού

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο







Σχόλια