Κοίτα ψηλά!

Οι εκδόσεις Πουά, μας συστήνουν την Ρόκετ! Ένα σπουδαίο, μικρό κορίτσι με μεγάλα όνειρα και ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Μαντεύετε για τι; Μα φυσικά για το διάστημα!

Η Ρόκετ πήρε το όνομά της από έναν φημισμένο πύραυλο που εκτοξεύτηκε στο διάστημα τη μέρα που γεννήθηκε. Η αγάπη για το διάστημα, τους πλανήτες και τα αστέρια την ακολουθεί παντού και είναι εκείνο που την κάνει να κοιτάει πάντα ψηλά!

Η Ρόκετ είναι μια αξιαγάπητη ηρωίδα που με με το κέφι, τον ενθουσιασμό και τον παρορμητισμό της, παρασύρει τον αναγνώστη σε μια περιπέτεια με πρωταγωνιστή μια βροχή μετεωριτών. Ο αναγνώστης θα διασκεδάσει με αυτή τη χιουμοριστική ιστορία, θα μάθει για το διάστημα, θα διαπιστώσει πόσο σημαντικό είναι η οικογένεια να στηρίζει τις φιλοδοξίες των μελών της, θα συγκινηθεί με την ανόθευτη αγάπη της Ρόκετ και την επιθυμία της να καταστήσει κοινωνούς του ενθουσιασμού της και τους γύρω της. 

Ταυτόχρονα με τρόπο κυριολεκτικό, αλλά και μεταφορικό, η ιστορία της Ρόκετ θα μας υπενθυμίσει πόσα μπορεί να χάνουμε αν δεν κοιτάμε ψηλά, αν δεν παθιαζόμαστε με αυτά που αγαπάμε, αν δεν επιμένουμε, ή αν είμαστε συνεχώς σκυμμένοι στις καθημερινές μέριμνες ή...το κινητό μας!

Η ζωηρή, πολύχρωμη και ιδιαίτερα χιουμοριστική εικονογράφηση, κάνουν το βιβλίο ακόμα πιο ελκυστικό. Μια πολύ όμορφη ιστορία, ένα πολυβραβευμένο βιβλίο για παιδιά από 5 ετών. 


Συγγραφέας: Nathan Bryon

Εικονογράφος: Dapo Adeola

Eκδόσεις: Πουά


(Εικόνες από την αγγλική έκδοση του βιβλίου)







Σχόλια