12 χρόνια διαβάζουμε μαζί!

 Αγαπημένοι φίλοι,

σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από την πρώτη μου ανάρτηση σε αυτό εδώ το blog. Σκέφτομαι πως τα παιδιά μου τότε ήταν νήπια και τώρα βρίσκονται στο κατώφλι της ενηλικίωσης. Μαζί με εκείνα, μεγάλωσα κι εγώ. Το blog μου χάρισε τη συντροφιά των χάρτινων ηρώων του και τη φιλία των ανθρώπων πίσω από τα βιβλία και τους εκδοτικούς οίκους. Και είμαι ευγνώμων για αυτό. Τα βιβλία με κράτησαν σε επαφή με τον εαυτό μου και με ό,τι πιο πολύ αγαπώ να κάνω, να διαβάζω δηλαδή και να γράφω, ακόμα και σε περιόδους δύσκολες προσωπικά αλλά και κοινωνικά. 

Φέτος γίνομαι αισίως 50 ετών! Δεν ξέρω αν είναι κρίση μέσης ηλικίας, αν είναι αναγνωστική κούραση, ή αν είναι απλά ένας κύκλος που κλείνει, αλλά νιώθω ότι χρειάζομαι μια παύση. Και χρόνο να αφουγκραστώ εκ νέου τις ανάγκες και τις αλήθειες μου. Να αφουγκραστώ τις ιστορίες που με κατοικούν. Γιατί οι ιστορίες που αποσιωπάς, τελικά σε στοιχειώνουν.

Το blog φυσικά θα συνεχίσει να υπάρχει. Και περιστασιακά θα γράφω, αν νιώσω ότι θέλω οπωσδήποτε να μοιραστώ τη συγκίνηση ή την έκπληξη από κάποιο παιδικό βιβλίο.. 

Kαι εμείς θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε περιεχόμενο που μας κάνει πιο όμορφους ανθρώπους στα social media. 




Σχόλια

  1. Αγαπητή Αγγελική,

    σε ευχαριστώ για τα ειλικρινή σου λόγια και για την πολυετή αφοσίωσή σου σε αυτό το ιστολόγιο. Είναι ωραίο να ακούς πόσο πολύ τα βιβλία σε έχουν συντροφεύσει και εμπνεύσει και πόσο σημαντικό ήταν για σένα το διάβασμα και η συγγραφή ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Είναι κατανοητό ότι μετά από τόσα χρόνια χρειάζεσαι ένα διάλειμμα για να αναπροσανατολιστείς και να αφουγκραστείς τις ανάγκες σου. Σου εύχομαι καλή συνέχεια σε αυτό το ταξίδι και ελπίζω να βρεις το χρόνο να επανασυνδεθείς με τις ιστορίες που ζουν μέσα σου. Χαίρομαι που ακούω ότι το ιστολόγιο θα συνεχιστεί και ότι θα εξακολουθείς να μοιράζεσαι κάτι κατά διαστήματα. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί αναγνώστες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ανάγνωση των αναρτήσεων σου.
    Σε ευχαριστώ και πάλι και ό,τι καλύτερο για το μέλλον! Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα σε ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου. Είναι χαρά να ξέρω, ότι σε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι έχω συνταξιδιώτες σαν εσένα. Θα συναντηθούμε ξανά σε νέες ιστορίες! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου