Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι

Τι και αν πέρασαν πάνω από 60 χρόνια από την υπογραφή της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αγώνες για την επικράτηση και την τήρηση τους είναι πάντα επίκαιρη και όπως γράφει ο Ευγένιος Τριβιζάς στην έμμετρη εισαγωγή το βιβλίου: “Τα δικαιώματα λοιπόν αυτά, στιγμή παιδιά μην τα ξεχνάτε, κανέναν μην αφήνετε να τ' απειλήσει και τολμηρά να πολεμάτε όποιον τολμάει να τα αψηφήσει”. 
Ένα υπέροχο βιβλίο, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, που με τα γλαφυρά του σχέδια, τα βοηθάει να  κατανοήσουν τα 30 άρθρα της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Κάθε δικαίωμα έχει εικονογραφηθεί από έναν παγκόσμια καταξιωμένο εικονογράφο, γι’ αυτό και το βιβλίο διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία ύφους! Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο είναι σαν να περπατάς μέσα σε μια ξεχωριστή έκθεση εικονογραφίας.
Ένα βιβλίο που έρχεται πολύ εύστοχα μας θυμίσει την αξία του να μπορείς να είσαι, να ζεις και να εκφράζεσαι ελεύθερα, να επιλέγεις να είσαι διαφορετικός, να ανήκεις, να πορεύεσαι, να αγαπάς, να προστατεύεσαι, να αλλάζεις. Να είσαι μοναδικός και σπουδαίος.  Ένα βιβλίο που πολύ εύστοχα, «ότι είμαστε όλοι ίσοι με τη λάμψη του διακηρύσσει, πέρα από χρώμα και φυλή, γλώσσα, πίστη και καταγωγή»
Το βιβλίο εκδόθηκε το 2008 σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία, για τον εορτασμό της 60ής επετείου από την υπογραφή της Διακήρυξης. Τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου διατίθενται στη Διεθνή Αμνηστία.
Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα CD που περιέχει μια τετράλεπτης διάρκειας ταινία ειδικά για τα παιδιά, ώστε μέσα από εικόνες να βοηθηθούν να καταλάβουν τις έννοιες.
Εικονογράφος: Νίκολας Άλλαν, Καθρίν και Λόρενς Άνχολτ, Τζον Μπέρνιγχαμ, Νίκη Ντάλυ, Χονγκ Σανγκ Νταμ, Πόλλυ Ντανμπαρ, Μαρί- Λουίζ Φίτζπατρικ, Μαρί- Λουίζ Γκέυ, Ντέμπι Λιόρι, Μπομπ Γρκάχαμ, Μπρίτα Γκράνστρεμ, Πιέτ Γκρόμπλερ, Συμπίλλε Χάιν, Σατόσι Κιταμούρα, Όλε Κέννεκε, Άλαν Λι, Φρανέ Λεσσάκ, Γκούστι, Τζάκι Μόρρις, Κόρκυ Πάουλ, Ζιλ Ραπαπόρ, Τζέιν Ρέυ, Κρις Ρίντελ, Άξελ Σέφλερ, Τζέσσικα Ζουχάμι, Γιαν Σπίβυ Ζιλκρίστ, Φερνάντο Βιγιέγια, Μαρσία Γούιλλιαμς
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Σέτη Λεπίδα

http://www.protectthehuman.com/videos/everybody-2

Σχόλια