Δείπνο για τέρατα

Η Έμα Γιάρλετ, μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό δείπνο για τέρατα, που θα έχει και φαγητό. Και τι φαγητό μάλιστα...ολοζώντανο!

Το τέρας της ιστορίας μας, ετοιμάζεται να καταβροχθίσει μαζί με την τερατοπαρέα που έχει προσκαλέσει σε δείπνο, ένα μικρό αγόρι. Μα το αγόρι, δηλαδή το φαγητό, πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί: να παχύνει, να αλατιστεί, να γίνει αρκετά λασπερό, και όσο πρέπει παγωμένο. Στην προσπάθειά του να σωθεί το μικρό αγόρι, βρίσκει ευφάνταστους τρόπους να κερδίσει χρόνο, διασκεδάζοντας παρέα με το τέρας.

Μα όταν φτάσει η ημέρα του δείπνου, το τέρας δεν βλέπει το αγόρι σαν φαγητό και το αγόρι δεν βλέπει το τέρας... πολύ τερατώδες. Έχουν πια γίνει φίλοι! Τι θα γίνει όμως με τους πεινασμένους καλεσμένους που χτυπούν ανυπόμονα την πόρτα; 

Στη νέα της ιστορία, η συγγραφέας έρχεται να μιλήσει με τρόπο χιουμοριστικό και με μια άκρως ενδιαφέρουσα και ευρηματική εικονογράφηση, για τον τρόπο που χτίζονται οι δεσμοί και δημιουργείτε η φιλία ανάμεσα σε δυο πλάσματα. Έτσι ακόμα και μια σχέση που μπορεί να ξεκινήσει σε λάθος βάσεις και με τις λάθος προθέσεις, η οικειότητα, το μοίρασμα του χρόνου, το παιχνίδι, μπορούν να την μεταμορφώσουν! 

Το βιβλίο διανθίζουν οι τρομακτικά αηδιαστικές συνταγές του τερατοδείπνου, αλλά και οι νόστιμες, εναλλακτικές συνταγές που το τέρας παρέα με το... παρ' ολίγον φαγητό, ετοίμασαν για τους καλεσμένους τους. 

Θεωρώ ότι το βιβλίο θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αφορμή να μιλήσουμε στα παιδιά για την χορτοφαγική διατροφή, με τρόπο χιουμοριστικό, μα και ουσιαστικό ταυτόχρονα. 


Συγγραφέας - Εικονογράφος: Έμα Γιάρλετ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

'Αλλα έργα της συγγραφέως: 

Ο Ωρίωνας και το σκοτάδι

Ο Σίμος, η Στέλα και το φεγγάρι



Σχόλια