Συναι/no: Οδηγός για Γονείς. Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά

 Στις 19 Νοεμβρίου το Genderhood,  η πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα µε εξειδίκευση σε θέµατα
έµφυλης ισότητας για το παιδί, δημοσιεύει το Συναι/no: Οδηγός για Γονείς, Η συναίνεση ως μέσο πρόληψης της κακοποίησης στα παιδιά. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών το Genderhood δημιούργησε έναν ψηφιακό οδηγό ως δράση για την προστασία των παιδιών μέσα από το πρίσμα της συναίνεσης.

Στο Συναι/no: Οδηγός για γονείς παρουσιάζεται η συναίνεση ως μία δεξιότητα και στάση ζωής που καθορίζει πολλαπλές πλευρές των διαπροσωπικών σχέσεων. Εξασκώντας την καθημερινά δημιουργούνται σταδιακά οι βάσεις για μια κοινωνία ισότητας και σεβασμού προς κάθε ατομικότητα.

Ο οδηγός καλύπτει ερωτήματα σχετικά με (α) την σημαντικότητα της σωματικής αυτονομίας και των προεκτάσεών της στη συζήτηση για τη συναίνεση και (β) τις τεχνικές πρόληψης κακοποίησης στα παιδιά. Απαντά συνολικά στην ανάγκη σκιαγράφησης των διάφορων πτυχών της συναίνεσης ως εργαλείο για την πρόληψη της κακοποίησης στα παιδιά και την πρόληψη της έμφυλης βίας.

Παράλληλα, η Κόκκινη Αλεπού, το διαδικτυακό περιοδικό για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο, συνεργάστηκε με το Genderhood ειδικά για τον οδηγό αυτόν και επέλεξε βιβλία που θεωρεί ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι, στην τάξη ή την ομάδα και να αποτελέσουν έναυσμα για συζητήσεις ανάμεσα σε παιδιά και ενήλικες. Η λίστα περιλαμβάνει 13 βιβλία για παιδιά και έφηβους από 3 εως 15 ετών. 

Κατεβάστε τον οδηγό εδώ.


Δείτε επίσης το βιβλίο: Θέλεις να μιλήσουμε για τη συναίνεση; 


Σχόλια