Τι είναι δημοκρατία

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγγραφέας και κριτικός, Μαρίζα Ντεκάστρο καταπιάνεται με θέματα που αφορούν την πολιτική αγωγή παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Μέσα από τις σελίδες αυτού του blog έχουμε ήδη δει τα έργα της "2651 ημέρες δικτατορίας" και το "Που κρύβονται τα δικαιώματα".

Στο νέο της βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, έρχεται να εξηγήσει στα πολύ μικρά παιδιά την έννοια της Δημοκρατίας, λιτή, απλή και ευνόητη, όπως θα έπρεπε να είναι για όλους μας. 

Τι είναι δημοκρατία; Είχαμε πάντα δημοκρατία; Τι γινόταν στα αρχαία χρόνια και τι πάρα πολλά χρόνια πριν γεννηθούμε εμείς; Δημοκρατία σημαίνει μόνο διακιώματα; Πότε η δημοκρατία κινδυνεύει; Ἐχουν όλες οι χώρες δημοκρατία; Ποιος είναι ο ρόλος των πολιτών στη δημοκρατία; Γιατί η μειοψηφία έχει δικαιώματα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει και απαντά με απλό και σαφή τρόπο η συγγραφέας 

Όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου που συνοδεύει την έκδοση, "στόχος του βιβλίου είναι οι μικροί αναγνώστες να βρουν στις εικόνες και στα λόγια που τις συνοδεύουν απαντήσεις για το πώς φτάσαμε στη δημοκρατία και πόσο σημαντική είναι για όλους τους ανθρώπους. Επιπλέον, η εικονογράφησή του, που θυμίζει παιδική ζωγραφιά, συνοδεύει αρμονικά και εύστοχα το κείμενο και μπορεί να δώσει αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και δραστηριότητες στην τάξη". 


Συγγραφέας: Μαρίζα Ντεκάστρο

Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο


Σχόλια