9 χρόνια Αγαπημένα Παιδικά Βιβλία

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη ανάρτηση σε αυτό το blog.
Και παρ΄ότι οι μέρες που διανύουμε είναι παράξενες και η διάθεση όλων μας, βαραίνει από τη σκιά της επικαιρότητας, θα ακολουθήσω τη συνήθεια των αναρτήσεων αυτής της ημέρας, και θα σας μιλήσω για τα βιβλία που αγάπησα περισσότερο τη χρονιά που πέρασε. Βιβλία με ημερομηνία κυκλοφορίας το 2019.
Και ποιος ξέρει, ίσως μέσα σε αυτά κάποιος από εσάς να βρει ένα λόγο να χαμογελάσει ή έστω να ξεχαστεί...Ίσως κάποιος από εσάς βρει μια χαμένη ελπίδα, λίγο θάρρος, την έμπνευση, την αφορμή να δει με μάτι χαϊδευτικό και καρδιά τρυφερή τον διπλανό, τον εαυτό, το αύριο που ξημερώνει. Το εύχομαι ολόψυχα. Το αξίζουν και βιβλία και οι ανανγώστες τους.

Για παιδιά και νέους από 9+
Ήλιος με μουστάκια, το βιβλίο που αγάπησα περισσότερο τη χρονιά που πέρασε και αυτό που χάρισα περισσότερο σε ανθρώπους που αγαπώ.
Ο τελευταίος Έλληνας της Σμύρνης, το ιστορικό βιβλίο που με συγκλόνισε και έγινε αφορμή για περισσότερο διάβασμα.
Το Πνεύμα του χιονιού, ένα βιβλίο για την διαχείριση της απώλειας, για τους νεκρούς που αρνούμαστε να αφήσουμε και τους ζωντανούς που κινδυνεύουμε να χάσουμε βυθισμένοι στο πένθος.
Φράντζ Κλάφτα, το βιβλίο που με έκανε να κλάψω από τα γέλια με την αμίμητη αναβλητικότητα που μπορούμε να δείξουμε εμείς οι άνθρωποι.

Για παιδιά από 5+
Πωλητής Ευτυχίας, ένα βιβλίο για την ευτυχία που μας βρίσκει παντού!
Ο κηπουρός της νύχτας, μια  ιστορία για την ομορφιά, την ανιδιοτέλεια, την θεραπευτική δύναμη της τέχνης στη ζωή μας.
Χαριστική βιβλιοθήκη, μια υπέροχη φιλαναγνωστική περιπέτεια. 
Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ. Όταν όλα τελειώνουν, αυτό που μένει, είναι η αγάπη.


Μέσα στα βιβλία που διάβασα τη χρονιά που πέρασε και επίσης αγάπησα πολύ, αλλά έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας προγενέστερη του 2019 είναι τα εξής:
Τιμακιστάν - Το σεντούκι του χρόνου
Το κοκάλινο σπουργίτι
Αγαπητέ Θεέ


Καλές αναγνώσεις!



Σχόλια